Veleposlaništvo RS Berlin /avgust 2014, Tilen Sepič /

Tilen Sepič - audiovizualni umetnik in oblikovalec

Intermedijska umetnost

Analiza delavnih okolij ter inspiracij ustvarjalcev, predstavljeno skozi videografsko delo.

Tilen sepič, audiovizualni umetnik in oblikovalec, fotograf/videograf, podpornik DIY/open source kulture ter novih medijev.

Opis dela:

Večino ustvarjalcev zaznamuje njihovo okolje v katerem delujejo, njihov atelje, studio, njihovo priljubljeno orodje,... Njihove inspiracije pa so tudi okolja zunaj ateljejev, na primer urbana okolja, arhitektura, množice ljudi ter kot zanimiv kontrast tudi narava in njen mir ter prvinskost.

V avgustu bom obiskoval multimedijske laboratorije ter ateljeje, ki bazirajo v Berlinu, spoznaval umetnike in ustvarjalce, ki v teh okoljih delujejo ter odkrival njihove inspiracije.

Poudarek bom imel na Berlinskih multimedijskih umetniških centrih, web-art usmerjenih “hackerspace”-ih ter izobraževalnih centrih, ki spodbujajo nove medije ter DIY/open source kulturo.

Takšne centre dobro poznam, saj z njimi aktivno sodelujem in tudi v njih ustvarjam v Ljubljani. Dodatno bi jih povezal s kulturo v Berlinu.

Rezultat bo predstavljen v obliki serije avtorskih spletnih videografskih del.

http://youhavetostartsomewhere.tumblr.com/post/13186816076/tilt

http://youhavetostartsomewhere.tumblr.com/post/9933051745/ghosttown

 

Interaktivni zemljevid

Vabljeni k ogledu interaktivnega zemljevida, ki ga je za vse bodoče ustvarjalce intermedijske umetnosti pripravil avgustovski gost v rezidenci - Tilen Sepič.

https://mapsengine.google.com/map/edit?mid=zZiw1diNz17o.kBo2-0uM5-Rc