Veleposlaništvo RS Berlin /julij 2015, Dušan Moravec /

DUŠAN MORAVEC, Artist in Residence v juliju 2015

Dušan Moravec se je rodil v Ljubljani leta 1964. Bil je član pomembne punk skupine Kuzle. Več let je delal kot novinar za različne medije. Od leta 2003, ko je dobil status scenarista in režiserja, se ukvarja izključno s filmom. Do sedaj je posnel 17 dokumentarnih filmov, ki so nastali v produkciji TV Slovenija, Društva ŠKUC, Vertigo /Emotion film in drugih producentov. Njegovi filmi so bili prikazani na različnih prizoriščih in festivalih po svetu.

Na festivalu glasbenih dokumentarcev v Vinkovcih na Hrvaškem je za film "PRAVI ČLOVEK ZA KAPITALIZEM" prejel nagrado za najboljši film festivala. Isti film je kot najboljši film festivala nagrajen še v Ljutomrju in Beogradu. Film "IZKUŠNJA RAZLIKE"  pa je na strani Varuha človekovih pravic omenjen kot primer pravilnega udejstvovanja na filmskem področju.

Njegova dela so bila med drugim predstavljena na Cleveland film festivalu, Trieste film festivalu, Pyongyang film festivalu, Moskva Amnesty International film festivalu, Paklenica film festivalu, Grossman film festivalu, Motovun film festivalu ter Dorf Festivalu Vinkovci.

https://vimeo.com/78145132(slika: Matej Povše)