Veleposlaništvo RS Berlin /december 2015, Eva Lucija Kozak in Adrijan Praznik /

Eva Lucija Kozak in Adrijan Praznik - vizualna umetnika

Slikarski praksi Eve Lucije Kozak in Adrijana Praznika predstavljata srečanje dveh različnih slikarskih poetik, ki – v zadnjih letih – vzajemno prečita po svetu umetnosti. Nastajajo skupni projekti in razstave, a umetnika ostajata zvesta lastni poetiki. Med njunimi slikami je nekaj podobnosti: za formo del sta značilna živahen barvni spekter in namenska remediacija, ki večinoma, a ne nujno, izhaja iz polja množičnih medijev in kulturnih industrij. Pri skupnih projektih tesno sodelujeta s kuratorico dr. Petjo Grafenauer. V Berlinu imata namen predstaviti svoja dela in vzpostaviti nove stike z umetniki, galeristi in kuratorji.

Eva Lucija Kozak (1989) živi in dela v Ljubljani. Leta 2013 je diplomirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, šolala pa se je tudi na Winchester School of Art v Veliki Britaniji ter na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljni. Nominirana je bila za ESSL Art Award in StartPoint 2013. Svoja dela je predstavila na številnih samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini.

Adrijan Praznik (1988) živi in dela v Ljubljani. Leta 2008 je bil sprejet na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, smer slikarstvo. Razstavlja na številnih skupinskih in samostojnih razstavah doma in v tujini. Prejel je nagrado Akademije za likovno umetnost in oblikovanje za posebne umetniške dosežke v akademskem letu 2011/2012. Redno je ilustriral za časopis Tribuna in objavlja svoja dela v številnih drugih publikacijah.Eva Lucija Kozak, Relationship guide, akril na platnu, 160cm x 140cmAdrijan Praznik, Ptice selivke, 2015, akril na platnu, 29cm x 55 cm