Veleposlaništvo RS Berlin /april 2016, Drašler/Drašler/Resnik /

Drašler/Drašler/Resnik

Dotični improvizirani, free jazzerski trojec je  sveže sodelovanje slovenskih uveljavljenih, kreativnih glasbenikov,  Vid Drašler bobni (DKD trijo, Trojnik, Orkester Brez Meja Orkestrada..), Jošt Drašler kontrabas ( DKD trijo,  Orkester Brez Meja,  Vito Marenče group, Jani Moder trijo..) in Cene Resnik tenorski saksofon ( Cene Resnik Kvartet, Trojnik, trijo - Watch For Dogs, Orkester Brez Meja..)

Slovenska kreativna in eksperimentalna glasbena scena je v zadnjem desetletju doživela razcvet.  Kar je razvidno že samo po številu uspešnih glasbenikov, ki se ukvarjajo z kreativno, improvizirano glasbo, skozi lasten razvoj in pristop tako jezika, kot tudi zvoka  inštrumentov in raznolikih predmetov, zvočil. 

Drašler/Drašler/Resnik  je nastal ravno z namenom raziskovanja. Zanima jih zaobjem drobcev melodij, raznolikih zvokovnih in ritmičnih vzgibov, a ne  določenih struktur. Hodijo po robu, kjer se glasbeni materijal lahko zazna, se ga dotakne, vidi in celo začuti, a hkrati je zelo krhek in drobljiv. 

Ukvarjajo se torej z glasbenim materijalom, katerega spretno obdelujejo znotraj tega velikega prostora kreativne glasbe. Namen trija je, da pridobijo nove stike in izkušnje, z željo in težnjo po igranju v tujini, z tujimi glasbeniki,  kar je še kako pomembno za razvoj kreativnega glasbenika.