Veleposlaništvo RS Berlin /Novice /
20.10.2017  

V sredo, 18. oktobra 2017, je gospod veleposlanik mag. But v prostorih veleposlaništva sprejel skupino dijakov Gimnazije, elektro in pomorske šole Piran (www.geps.si)

Študentje so v Berlinu v obdobju treh tednov imeli priložnost opravljati pripravništvo v različnih podjetjih, ki se ukvarjajo z elektroinštalacijskimi deli. Pri tem so dijaki spoznavali različne oblike dela in pridobili praktične izkušnje, kar jim bo omogočilo boljšo pripravljenost na poklicno življenje. Dijaki so na obisku spoznali ključne naloge veleposlaništva in dela veleposlanika.

Program Erasmus Plus Evropske unije spodbuja bivanje v državah partnericah in omogoča, da se evropske ideje aktivno vključuje v poklicno izobraževanje in usposabljanje.

Gospod veleposlanik mag. But je študente vprašal o njihovih izkušnjah v Nemčiji ter jih spodbudil, da sami odkrijejo novo državo. Poudaril je, da je sodelovanje med Slovenijo in Nemčijo zelo stabilno in zanesljivo, kar se kaže na odličnih prijateljskih odnosih:  "Nemčija je za Republiko Slovenijo pomembna partnerica, s katero tesno sodelujemo za politično in gospodarsko stabilnost Evrope," je dejal But.