Veleposlaništvo RS Berlin /Novice /
11.12.2019  

Dr. Miro Cerar, podpredsednik Vlade in minister za zunanje zadeve Republike Slovenije, se je v torek, 10.decembra, na dan, ko obeležujemo mednarodni dan človekovih pravic, udeležil konference Zavezništva za multilateralizem, ki je potekala v Berlinu.

Na panelu o umetni inteligenci je poudaril pomen izobraževanja in pravnega varstva. Predstavil je dosežke RS, vključno z ustanovitvijo Mednarodnega raziskovalnega centra za umetno inteligenco pod okriljem UNESCO v Republiki Sloveniji.

Dr. Cerar, ki ga je na obisku v Berlinu spremljal tudi novi državni sekretar Matej Marn, je opravil tudi bilateralne pogovore z nemškim zveznim ministrom za zunanje zadeve, dr. Heikom Maasom. Izpostavila sta vprašanja prihajajočega predsedovanja Nemčije, Slovenije in Portugalske Svetu EU, bilateralno sodelovanje med Nemčijo in Slovenijo pa sta označila kot odlično! Državi sta tesni gospodarski partnerici in politični zaveznici. Minister dr. Cerar se je v Berlinu bilateralno srečal še s Francoisem-Philippom, Champagneom, novim kanadskim zunanjim ministrom.