Veleposlaništvo RS Berlin /Novice /
09.02.2011  

Slovenski kulturni dan na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Berlinu

V torek, 8. februarja je Slovensko veleposlaništvo v Berlinu organiziralo kulturni dogodek, v okviru katerega sta se predstavila dva slovenska umetnika. Pisatelj, filmski in gledališki ustvarjalec Vinko Möderndorfer, ter slikar Mitja Ficko. Umetnika sta med številnim nemškim občinstvom požela izredno zanimanje.

Mitja Ficko na slovenskem veleposlaništvu predstavlja serijo slik, ki jih je ustvaril v času svojega polletnega bivanja v ateljeju v Leipzigu. V šestih mesecih je avtor ustvaril precejšnje število likovnih del, ki so v začetku januarja že bile prikazane v prostorih organizacije Leipzig International Art Program (LIA Leipzig). Avtorja in dela je na včerajšnji predstavitvi predstavila direktorica LIA Leipzig, Anne-Louis Kratzsch.

Vinko Möderndorfer se je občinstvu predstavil s kratko zgodbo »Slovo«, ki jo je v nemškem prevodu Urške P. Černe in Uljane Wolf prebral jezikoslovec dr. Boštjan Dvořák, ki je avtorja in njegova dela tudi predstavil. Möderndorfer v mesecu februarju na povabilo HALMA Network živi in ustvarja v Berlinu.

Kulturni del se je dopolnil s pokušino vrhunskih slovenskih vin, ki jih je ob tej priložnosti predstavila vinska klet Kapela.
slikar Mitja Ficko in direktorica LIA Anne-Louis Kratzsch
razstava Mitje Ficka na slovenskem veleposlaništvu v Berlinu
Follow the Light, 2010, olje na platnu, 278 x 192 cm

Labyrinth, 2010, olje na platnu, 40 x 30 cm
Untitled, 2008, olje na platnu, 40 x 30 cm