Veleposlaništvo RS Berlin /Novice /
03.03.2011  

Zakonodajni referendum o Zakonu o malem delu - 10. april 2011

V Uradnem listu št. 10/2011 z dne 18.2.2011 je objavljen Odlok o razpisu Zakonodajnega referenduma o Zakonu o malem delu. Za datum izvedbe referenduma je določena nedelja, 10. aprila 2011.

Poleg redne oblike glasovanja na voliščih po Sloveniji, obstajajo tudi možnosti predčasnega glasovanja po pošti, po pošti iz tujine ter na diplomatsko konzularnih predstavništvih Republike Slovenije v tujini.

Polnoletni slovenski državljani s stalnim prebivališčem v Nemčiji, lahko glasujejo na volišču na Veleposlaništvu RS v Berlinu, in sicer 10. aprila 2011 med 9. in 17. uro. Na Veleposlaništvu RS v Berlinu lahko glasujejo tudi tisti slovenski državljani, ki imajo stalno prebivališče v Sloveniji in ki bodo do 26. marca 2011 Državni volilni komisiji (DVK) posredovali izpolnjen in podpisan obrazec za prijavo za glasovanje na Veleposlaništvu RS v Berlinu. Obrazec je na voljo na spletni strani www.dvk.gov.si.

Volivci, ki bi želeli glasovati po pošti, morajo svojo namero prav tako sporočiti DVK najkasneje do 26. marca 2011. Opozarjamo, da slovenski državljani, ki imajo stalno prebivališče v tujini, glasovnic in volilnih kart tokrat ne bodo prejeli neposredno na naslov v tujini. Glasovnico in volilno karto bodo prejeli le tisti volivci, ki bodo zahtevo za glasovanje po pošti do 26. marca 2011 posredovali na DVK. Obrazec za prijavo za glasovanje po pošti je prav tako objavljen na spletni strani www.dvk.gov.si. Izpolnjen in podpisan obrazec se lahko posreduje na naslov: Državna volilna komisija, Slovenska cesta 54, Ljubljana, Slovenija, na številko telefaksa 00 386 1 433 1269 ali skenirano na elektronski naslov rvk@gov.si.

Slovenski državljani s stalnim prebivališčem v tujini, ki bodo na dan izvedbe referenduma v Sloveniji in bi želeli tam tudi glasovati, lahko zahtevo za glasovanje na posebnih voliščih v Sloveniji najkasneje do 7. aprila 2011 posredujejo na DVK. Obrazec za glasovanje na posebnih voliščih v Sloveniji, se prav tako nahaja na spletni naslovu www.dvk.gov.si.

Državljani RS s stalnim prebivališčem v Nemčiji imajo od 15. marca 2011 naprej možnost, da na Veleposlaništvu RS v Berlinu preverijo pravilnost vpisanih podatkov v volilnem imeniku in zahtevajo popravek vpisa.