Veleposlaništvo RS Berlin /Novice /
23.05.2011  

Slovenska skladateljica Nina Šenk v Berlinu z berlinskim Kammersymphonie Berlin premierno predstavila koncert za harmoniko in godalni orkester

Ob 20. obletnici berlinskega komornega orkestra Kammersymphonie, v katerem so se po padcu berlinskega zidu združili odlični glasbeniki iz različnih, predvsem vzhodno berlinskih orkestrov, je orkester včeraj v središču Berlina, v dvorani Französische Friedrichstadtkirche priredil koncert na katerem so bili središču pozornosti slovenski umetniki. Dirigent orkestra Kammersymphonie Berlin Jürgen Bruns že dolgo uspešno sodeluje s slovenskimi glasbeniki, med drugim je že več let šef dirigent Komornega orkestra solistov pri Društvu slovenskih skladateljev. Odločitev za predstavitev slovenskih umetnikov na tokratnem koncertu je bila povezana tudi z 20. obletnico samostojnosti Republike Slovenije v okviru katere, kot je v govoru pred koncertom poudaril slovenski veleposlanik v Nemčiji Mitja Drobnič Slovenija v Nemčiji želi predstaviti nekatere najboljše slovenske umetnike.

Orkester je berlinskemu občinstvu premierno predstavil koncert za harmoniko in godalni orkester »The Journey«, mlade slovenske skladateljice Nine Šenk, kot solist pa se je predstavil slovenski harmonikar Klemen Leben. V nadaljevanju koncerta je orkester izvedel še Srebotnjakove Slovenske ljudske plese za godala in berlinskemu občinstvu skozi glasbo pričaral raznolikost slovenskega ljudskega izročila.