Veleposlaništvo RS Berlin /Novice /
27.05.2011  

"MLADIh 20 LET sLOVEnije - 20 let ljubezni" v Frankfurtu na Majni, 28. maja 2011

V nadaljevanju lahko pereberete obvestilo mladih Slovencev iz Frankfurta:

Potomci slovenskih izseljencev iz Frankfurta želimo še posebej obeležiti 20. obletnico osamosvojitve domovine naših staršev in starih staršev, tudi mi jo namreč čutimo kot svojo domovino, čeprav živimo izven njenih meja. S kulturnim projektom „Mladih 20 let sLOVEnije – 20 let ljubezni“ bomo utrdili sodelovanje med novimi generacijami Slovencev v tujini in matični domovini ter z znova oživili slovenski jezik, svojo kulturo in slovenstvo, z zdravim ponosom v svojem okolju in vsej Evropi.

Med 27. in 29. majem 2011 bomo s frankfurtsko-slovensko HipHop-skupino BEATBUDDIES (umetniki so že leta 2004 nastopili v nemško-slovenskem glasbenem projektu "Wellenlänge - ista valovna dolžina" kot Beatzschmiede), s skupinama VIS ter ODRENi iz Šentjurja pri Celju, z ansamblom VZPON iz Gornje Radgone, s slovenskimi in v-srcu-vsaj-malo-slovenskimi prijatelji iz sLOVEnije in širne Nemčije skupaj začutili Slovenijo v Frankfurtu na Majni.

Širni javnosti bomo projekt predstavili 28. maja ob 19.15 (v dvorani St. Bonifatius, Holbeinstr. 70, 60596 Frankfurt na Majni) v okviru velike zabave in šolskega srečanja vseh (bivših) učencev »slovenske šole« v Frankfurtu, Offenbachu in Darmstadtu ter njihovih prijateljev, z delavnicami "USTVARJAMO, OKUSIMO, ČUTIMO sLOVEnijo!" za mlade nadebudneže in pa s posebno koncipiranim interaktivnim programom za odrasle goste, z glasbo, animacijo in informacijo o raznovrstnih spektrih sodobnega slovenstva. Svečani zaključek projekta bo v nedeljo (29. 5.) z nemško-slovenskim mašnim bogoslužjem - mašo v naravi - v parku filozofsko-teološke fakultete Sankt Georgen ob 12. 30h.Že danes se veselimo srečanj v okviru "MLADIh 20 LET sLOVEnije - 20 let ljubezni" in vas vse prisrčno vabimo, da skupaj počastimo Slovenijo v Nemčiji.

Dobrodošli v Frankfurtu na Majni!

Vaša slovenska mladina iz Frankfurta