Veleposlaništvo RS Berlin /Novice /
09.09.2009  

Literarni večer, 30.10.2009

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Berlinu Vas vabi na literarni večer z Milanom Deklevo in Gregorjem Podlogarjem, ki bo v petek, 30. oktobra ob 18:30 uri v prostorih Veleposlaništva RS v Berlinu, Hausvogteiplatz 3-4, 10117 Berlin. Vstop prost.

Literarni večer v prostorih Veleposlaništva bo eden izmed dogodkov v sklopu festivala ob 10. obletnici spletnega portala Lyrikline.org. Festival v sodelovanju z veleposlaništvi organizira Literaturwerkstatt Berlin.

Milan Dekleva je pisatelj, pesnik, dramatik, skladatelj in novinar. Diplomiral je iz primerjalne književnosti in literarne teorije na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Zaposlen je kot urednik na RTV Slovenija. Napisal je več pesniških zbirk za odrasle, med katerimi je ena od vidnejših - Panični človek (1999). Otrokom je znan predvsem po dramskih delih, kot so Magnetni deček (1982), Igra o strašnem volku (1991), Totalka odštekan dan (1992) in Bučka na Broadwayu (1993).

Gregor Podlogar je doštudiral filozofijo na ljubljanski Filozofski fakulteti, trenutno je kot urednik zaposlen na Radiu Slovenija (Program ARS), organizira ljubljanski pesniški slem, sodeluje pri nastajanju festivalov Trnovski terceti in Dnevi poezije in vina in je urednik slovenskega dela mednarodnega spletnega pesniškega portala Lyrikline. Objavil je sledeče pesniške zbirke: Naselitve (1997), Vrtoglavica zanosa (2002) in Milijon sekund bliže (2006). Njegove pesmi so bile prevedene v vrsto jezikov in objavljene v mnogih mednarodnih literarnih revijah in antologijah.