Veleposlaništvo RS Berlin /Novice /
10.03.2022  

Obvestilo volilcem in volilkam: Volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije (24. 4. 2022)

Obveščamo vas, da bodo 24. 4. 2022 potekale volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije. Za volilne upravičence in upravičenke bosta v Nemčiji na ta dan med 9:00 in 17:00 odprti volišči na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Berlinu in Generalnem konzulatu Republike Slovenije v Münchnu.

 Polnoletni državljani in državljanke, ki imate tudi v slovenskih evidencah urejeno prijavo stalnega naslova v Nemčiji (t.i. izseljenci), boste lahko glasovali po pošti ali na veleposlaništvu v Berlinu ali na generalnem konzulatu v Münchnu. Če boste na dan volitev v Sloveniji in želite glasovati na volitvah, morate to najkasneje do 20. 4. 2022 sporočiti Državni volilni komisiji.

Polnoletni državljani in državljanke, ki boste na dan volitev začasno v Nemčiji (t.i. zdomci), boste lahko glasovali po pošti ali na veleposlaništvu v Berlinu ali na generalnem konzulatu v Münchnu. Takšno glasovanje bo možno le, če boste najkasneje do 24. 3. 2022 oddali vlogo za glasovanje iz tujine pri Državni volilni komisiji.

Priporočamo vam, da vloge za glasovanje po pošti, za glasovanje v tujini ali za glasovanje v Sloveniji oddate čimprej.

Podrobnejše informacije in povezave do vlog najdete na tej povezavi in na spletnih straneh Državne volilne komisije.